instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Srpski četverac izveslao srebro na Evropskom prvenstvu

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 30. jun 2022. • 07:39 •

Srpski četverac izveslao srebro na Evropskom prvenstvu

Srpski četverac u sastavu Stefan Vrdoljak, Nikola Kovačević, Luka Stojkov i Branko Lagundžić osvajač je srebrnog odličja na 500 metara u konkurenciji mlađih seniora na prvenstvu Evrope u kajaku i kanuu za juniore i mlađe seniore koje je održano od 23. do 26. juna na Adi Ciganliji.

Srpski kajakaši su sa vremenom 1:22.538 završili trku i tako zasluženo postali evropski vicešampioni.

Velika zasluga za uspeh na evropskom nivou pripisuje se i reprezentativnom treneru Kajakaškog saveza Srbije Dejanu Terziću koji je proteklih šest nedelja radio sa kajakašima.

Iako su za favorite za medalju ispred naših momaka važili Česi, Italijani, Portugalci, srpski četverac je silovito i hrabro veslao Savskim jezerom i na kraju ostavio iza sebe sve navedene osvojivši srebro zlatnog sjaja, ističu iz Kajakaškog saveza Srbije.

Zlato je mladim asovima Srbije izmaklo za samo 70 stotinki, a osvojila ga je posada Poljske rezultatom 1:22.468, dok su kao treći kroz cilj prošli Nemci sa vremenom 1:23.065.

Pored Luke, na Evropskom prvenstvu boje Srbije branio je i Miloš Stojkov koji je u disciplini K-2 na 500 metara završio u B finalu kao osmoplasirani.

Sledeća stanica srpskom četvercu je Segedin i Svetsko prvenstvo, gde ih očekuje još jača konkurencija, a nadanja naših kajakaša su da se rezultat ponovi, ako ne i da se dođe do zlatnog odličja.

Na takmičenju svetskog nivoa u Mađarskoj, ekipu će pripremati i voditi takođe trener Terzić.

Za mesta na pobedničkom postolju borilo su se ukupno 33 nacije, u 38 disciplina u dve konkurencije i preko 900 takmičara. Grb Srbije branilo 11 devojaka i 19 momaka u 27 disciplina.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad