Srpski Magyarul
 
Srpski Magyarul

Sport

Kvalitetne trke i velika posećenost kasačkog dana u Bečeju

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 8. avgust 2022. • 09:06 •

Kvalitetne trke i velika posećenost kasačkog dana u Bečeju

Ljubitelji konjičkog sporta imali su prilike da na hipodromu kraj Radarske stanice u Bečeju uživaju u tradicionalnom kasačkom danu, koji je Konjički klub „Potisje“ organizovao povodom Dana Opštine Bečej.

Procene organizatora govore da je ovu manifestaciju posetilo oko 1.000 ljudi, kako iz opštine Bečej, tako i iz okolnih mesta.

Na programu je bilo šest kvalitetnih trka u dužini od po 1.600 metara autostart, a učešće su uzela 52 grla iz 32 mesta širom Srbije.

U petoj trci, koja je nosila naziv „Opština Bečej“ takmičila su se grla uvezena iz Italije, Francuske i Švedske, a pobedu je odnelo grlo Rik del Duomo i njegov vlasnik i vozač Boris Nović iz Subotice, koji je inače osvojio prvo mesto sa grlom Jo-jo u prvoj trci.

Kada je reč o bečejskim trkačima, Janoš Nemet nastupao je sa dva grla sa Cicijom u drugoj trci i sa Dasterom u šestoj, gde je kroz cilj prošao treći.

Predsednik Konjičkog kluba „Potisje“ izrazio je veliku nadu da će u narednom periodu, pored lokalne samouprave koja podržava i pomaže razvoj ovog sporta, njegov značaj prepoznati i Pokrajina, budući da je neophodno kompletno uređenje ove staze, a to podrazumeva ogromna ulaganja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad