instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

KROZ BEČEJ: Pola veka Džudo kluba „Mladost“ ovekovečeno monografijom

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 12. oktobar 2022. • 11:27 •

KROZ BEČEJ: Pola veka Džudo kluba „Mladost“ ovekovečeno monografijom

„Mi možda jesmo mali klub, ali svojim neprekidnim, stabilnim trajanjem i ostvarenim rezultatima doprinosimo čuvanju i rastu ugleda kluba u sredini u kojoj radimo i ugledu grada u kom živimo, a takođe i raznosimo dobar glas gde god da putujemo“, deo je teksta iz monografije „Džudo u Bečeju 1972-2022“ koja je predstavljena i sa kojom je upriličena proslava pola veka rada i postojanja Džudo kluba Mladost u Bečeju.

Monografija je pored kompletne tekstualne istorije kluba protkana velikim brojem fotografija sa takmičenja, druženja, kao i sa godišnjih okupljanja. Takođe u njoj se mogu pronaći i razne anegdote kazao je autor Lončarević.

U knjiži su pobrojani svi takmičari Džudo kluba Mladost koji su osvajali medalje na Državnim, Balkanskim i Evropskim prvenstvima, zatim Evropskim kupovima, Internacionalnim turnirima i Evropskom festivalu mladih.    

Jubilarnoj proslavi pored mnogobrojnih gostiju, predstavnika lokalne samouprave, bivših i sadašnjih članova, predstavnika pojedinih džudo klubova iz Vojvodine prisustvovali su i predsednik Džudo Saveza Vojvodine Miroljub Ničić, predsednik Džudo Saveza Beograda  Sokol Ukić, velikani džudo sporta Pavle Bajčetić, Vuk Rašović, Šako Cerović, kao i počasni ambasador džudo sporta Ivan Ćurković.

Prisutnima se u ime Opštine Bečej, obratio član veća za sport, omladinu i turizam, Dane Mandić.

Trideset i troje dosadašnjih osvajača Državnih medalja nagrađeno je knjigama i zahvalnicama, trenerima i predsednicima kluba uručene su plakete i knjige, a takođe su nagrađeni i svi oni koji su kroz pola veka trajanja i postojanja pomagali klub, donatori, sponzori i prijatelji kluba.   

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad