instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Sabina Šurjan i Luka Stojkov sportisti godine opštine Bečej

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 23. decembar 2022. • 10:02 •

Sabina Šurjan i Luka Stojkov sportisti godine opštine Bečej

Savez sportova opštine Bečej upriličio je svečanost provodom proglašenja najuspešnijih sportista na teritoriji opštine Bečej u 2022. godini.

Za najbolje sportiste u muškoj i ženskoj konkurenciji proglašeni su Sabina Šurjan stonoteniserka „Vojvodine“ iz Bačkog Gradišta, i bečejski kajakaš Luka Stojkov, a ovo priznanje uručio im je član Opštinskog veća za sport, omladinu i turizam, Dane Mandić.

Podsetimo Sabina je standardni član ženske stonoteniske reprezentacije. Ona je se na prvenstvu Evrope pojedinačno stigla do osmine finala, na Mediteranskim igrama osvojila je četvrto mesto ekipno, prva je na rang listi seniorki u Republici Srbiji. Prvak je Bundes lige i osvajač drugog mesta u ligi šampiona TTC „Berlin Eatside“. Na prvenstvu Srbije prva u igri dublova i druga pojedinačno i u miksu.

Kada je reč o braniocu prošlogodišnje titule Sportista godine opštine Bečej, Luki Stojkovu, on je u sada već možemo slobodno reći minulog godini ostvario sledeće uspehe:

Evropsko prvenstvo do 23 godine K4 500 m, 2. mesto (Olimpijska disciplina), Svetsko prvenstvo do 23 godine K4 500 m, 7. mesto (Olimpijska disciplina), Državno prvenstvo K2 200m, 1. mesto, Državno prvenstvo, K2 200m, 1. mesto, Državno prvenstvo, K2 1000m, 3. mesto, Prvenstvo Vojvodine, K1 500 m , 1. mesto, Prvenstvo Vojvodine ,K2 200m, 1. mesto i Kup Srbije, K2 500 m, 5 mesto ( Olimpijska disciplina)

Opština Bečej je ove godine izdvojila 18 miliona dinara za funkcionisanje lokalnog sporta, a tim novcem podržano je 42 sportska kluba, organizacija i udruženja na teritoriji opštine Bečej. Pored toga, u prethodnih godinu dana izdvojeno je dodatnih više od 8 miliona dinara za nabavku opreme, dodatnih sredstava i obnavljanje infrastrukture.

Priznanja su dodeljena u svim takmičarskim kategorijama od mlađih pionira i pionirki do seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i za najuspešnije ekipe u obe kategorije. Pored toga, proglašene su i najbolje sportske organizacije, treneri, sportski radnici, radnički sport, dodeljena su posebna priznanja za doprinos razvoju i popularizaciji sporta u Bečeju, klubovima koji su ove godine slavili svoje jubileje, kao i priznanje za jubilej i životno delo.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena