i-ove-godine-se-susrele-kosarkaske-generacije-beceja
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

I ove godine se susrele košarkaške generacije Bečeja

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 21. novembar 2023. • 09:39 •

I ove godine se susrele košarkaške generacije Bečeja

Revijalna košarkaška utakmica „Susret generacija“, nakon kratke pauze, ponovo je podsetila ljubitelje ovog sporta na nekadašnje uspehe i slavne dane bečejske košarke. A glavni „krivci“ za ovogodišnje okupljanje generacija su Tatjana Blažin i Olivera Kekić.

Na generacijskom susretu prisutna je bila i paraolimpijka u stonom tenisu Borislava Perić Ranković, koja je ujedno i bivša članica ŽKK Bečej. Njoj je pripala ta čast da podbaci loptu na početku meča, a ono što ističe jeste da je sa zadovoljstvom prihvatila poziv i učešće u čitavom druženju i prisećanju na neke ljude, događaje i dešavanja.

Još jedan od organizacionog tima, Siniša Švedić takođe potvrđuje da je velika čast učestvovati na ovom susretu kao i da je će se ova tradicija nastaviti i u narednim godinama.

Ono što dodaje Švedić jeste da nije bilo bivšeg predsednika OKK 8. Oktobara Petera Gustava, ništa od ovoga ne bi ni bilo, naime Peter je, sada već davne 99. godine došao na ideju da organizuje „Susret generacija“, koji se od tada organizuje svake godine, osim kada za vreme korone to nije bilo izvodljivo.

Iako je rezultat bio u drugom planu, valja napomenuti da su bolji bili beli sa 48:43, pa je tradicionalno kapiten poražene ekipe, koji je ovog puta bio Brkljač na kasnijem druženju bio zadužen za služenje kapitena u pobedničkom timu Švedića.

Kao što napomenusmo druženje i prisećanje na najlepše trenutke bečejske košarke ove godine završeno je u restoranu Čardi Ribnjak nadomak grada.

 

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad