sonja-vuksic-i-marko-novakovic-najbolji-sportisti
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Sonja Vukšić i Marko Novaković najbolji sportisti

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 21. decembar 2023. • 08:01 •

Sonja Vukšić i Marko Novaković najbolji sportisti

Kik bokserka Sonja Vukšić i kajakaš Marko Novaković osvojili su titule najboljih sportista godine u ženskoj i muškoj kategoriji u opštini Bečej.

Članica Kik boks kluba Bečej Sonja Vukšić je u septembru ove godine na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Istanbulu osvojila zlatnu medalju u disciplini lou-kik, dok je član Kajak kanu kluba Bečej Marko Novaković izborio olimpijsku normu za Olimpijske igre koje će 2024. godine biti održane u Parizu. Novaković je u disciplini K2 (dvosed) na 200 metara osvajač zlatne i bronzanih medalja na svetskim prvenstvima, zlatnih i srebrnih u K1 i K2 na evropskim prvenstvima, kao i učesnik olimpijskih igara.

Pored nagrada u svim kategorijama, dodeljeno je i 10 specijalnih, kao i jedno posthumno priznanje koje je pripalo Slavimiru Avramovu Caji, a koje je preuzeo njegov sin Nemanja. Plaketu za životno delo osvojio je Janoš Nemet.

Svečanosti koju je organizovao Savez sportova opštine Bečej, prisustvovao je i član Opštinskog veća za sport, omladinu i turizam Dane Mandić, koji je istakao da je obaveza lokalne samouprave da pruža kontinuiranu podršku sportskim klubovima i organizacijama kroz javni konkurs, a osim toga od 2020. godine Opština Bečej uvela je praksu pomoći i podrške kroz finansiranje opreme i aktivnosti sportskih kolektiva.

Inače, Opština Bečej je izdvojila 19 miliona dinara za sufinansiranje godišnjih programa sportskih klubova i organizacija i obezbedila još oko 4 miliona dinara za nabavku opreme i podršku klupskim aktivnostima i manifestacijama.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad