instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Još jedan uspešan i raznovrstan Dan Bačkog Gradišta

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 26. jul 2021. • 12:42 •

Još jedan uspešan i raznovrstan Dan Bačkog Gradišta

Dan Bačkog Gradišta okupio je mnogobrojne posetioce, a osim meštana tog sela, na manifestaciji je prisustvovao i veliki broj građana iz okolnih naseljenih mesta.

Mesna zajednica Bačko Gradište pobrinula se da program bude raznovrstan, prilagođen svim generacijama. Najmlađi su na raspolaganju imali kreativne radionice koje je organizovalo Humanitarno udruženje „Đina“ zajedno sa Predškolskom ustanovom „Labud Pejović“, zatim su mogli da igraju društvene igre za koje je bio zadužen Bojan Pejović, dok je za one željne rekreacije bila zadužena nastavnica fizičkog vaspitanja Ivana Slavnić.

Kada je reč o kulinarskom delu manifestacije, ove godine u hladovini seoskog stadiona kuvalo se ukupno 28 kotlića, a najukusniji je skuvala Marija Kiš ispred Udruženja žena. Drugo mesto je pripalo pečenjari „Novaković“ i kuvaru Slađanu Novakoviću, dok je treće osvojila ekipa „Gera i drugovi“ i kuvar Šandor Nađ.

U okviru sportsko-rekreativnog sadržaja održano je takmičenje u obaranju ruku „Bačko Gradište open 2021.“, a titulom apsolutnog pobednika okitio se šampion Srbije u ovom sportu, Ivan Veselić Tuta iz Valjeva. On se takmičio u profi kategoriji preko 110 kilograma.

Takmičenje u krbanju okupilo je 43 takmičara iz Beograda, Šapca, Valjeva, Novog Sada, Kaća, Kragujevca i Bosne i Hercegovine. Sportsko obaranje ruku održano je u amaterskoj konkurenciji žena i muškaraca, ali i u profesionalnoj kategoriji.

Za ovaj deo programa bio je zadužen Bečejac, Jovan Živkov Andričin, član kluba “Vitez” iz Novog Sada, koji se i sam takmiči u popularnom krbanju. On je, inače, proglašen za pobednika u amaterskoj kategoriji do 100 kilograma.

Kulturno-umetnički program priredili su folkloraši KUD „Đeram“ iz Bačkog Gradišta, zajedno sa članovima „Đida“, KUD „Đerđef“ iz Zrenjanina i KUD „Branko Radičević“ iz Siriga, dok je manifestaciju zatvorio koncert OK Benda.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena