instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Centar Bečeja procvetao drugog dana proleća

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 22. mart 2022. • 07:39 •

Centar Bečeja procvetao drugog dana proleća

Udruženje građana „Biber“ u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Bečej, uz podršku lokalne samouprave, organizovali su prvu prolećnu Cvetnu pijacu koja se održava još danas na Trgu oslobođenja.

Bečejci, ali i svi drugi posetioci, na Cvetnoj pijaci mogu da da pronađu apsolutno sve za svoj vrt ili  dom, počev od saksijskih biljaka, baštenskog cveća, voćki, četinara, pa sve do tropskih biljaka i kaktusa, ali i razne ručne, električne i motorne mašine za obradu i održavanje zemlje i bilja. Kada je reč o cenama biljaka, prodavci ističu da su cene slične kao i minulih godina, odnosno da se nisu značajnije menjale.

Takođe se na štandovima mogu kupiti i naći prehrambeni proizvodi, razna alkoholna i bezalkoholna pića, odevni predmeti, grnčarija, prirodni kozmetički preparati i još mnogo drugih stvari, ipak posetioci su po najviše vremena proveli u potrazi za cvećem i drugim biljkama.

Novost na ovogodišnjoj Cvetnoj pijaci jesu radionice otvorenog tipa za decu koju organizatori u saradnji sa OŠ „Zdravko Gložanski“ i Društvom učitelja Bečeja priređuju najmlađim sugrađanima, dok su u toku prepodneva dodeljene zahvalnice najzaslužnijim građanima koji su 15 godina uz organizatore, jer kako ističe Mašić Ostojić, bez njih ova pijaca ne bi mogla da postoji.

Podsećamo još jednom da Cvetnu pijacu možete posetiti još danas do kasnih popodnevnih sati na trgu Oslobođenja u Bečeju.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad