instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Specijalka dobermana u Bečeju druga po veličini u Evropi

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 5. april 2022. • 10:16 •

Specijalka dobermana u Bečeju druga po veličini u Evropi

Druga najveća izložba dobermana u Evropi održana je u Bečeju, a glavni krivac za to je Milan Minja Matić, vlasnik odgajivačnice „Angel of Shaytan“, koji već četiri godine u svom rodnom gradu okuplja ljubitelje ove nemačke rase pasa iz celog sveta.

Bečejski Doberman Champion kup u industrijskoj zoni, na prostoru kompanije MGM Plamen, okupio je više od 230 pasa iz 15 zemalja, a njihovu lepotu i kvalitet ocenjivale su sudije iz Izraela, Kipra i Indonezije.

Pre početka izložbenog dela, prikazan je i rad dobermana, koji se takođe ocenjivao. Zadatak pasa je bio da prikažu napad, odbranu i poslušnost.

Na specijalki je učestvovalo oko 170 pasa sa ovih prostora, a među vernim posetiocima ove izložbe je i Sava Ignjatović, kinološki sudija i odgajivač dobermana.

U okviru Doberman Champion kupa takmičili su se podjednako crni i braon primerci ove rase u ukupno 11 razreda, odnosno starosnih kategorija – od najmlađih koji su imali od 3 do 6 meseci, pa do veterana starijih od osam godina.

Vlasnici najlepših pasa izložbe svojim domovima otišli su sa peharima, koji su dodeljeni za prvo, drugo, treće i četvrto mesto u 15 kategorija.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena