instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

BPS: Jubilarni ribolovački maraton okupio 37 ekipa

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 25. jul 2022. • 10:43 •

BPS: Jubilarni ribolovački maraton okupio 37 ekipa

Jubilarni deseti ribolovački maraton proteklog vikenda, u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „Kečiga“ iz Bačkog Petrovog Sela, na obali Tise okupio je više od 70 strastvenih pecaroša, koji su bez prekida lovili ribu tokom 24 sata.

Takmičili su se podjednako i muškarci i žene, a među učesnicima bilo je i dece. Najmlađi takmičar imao je 10, a najstariji 70 godina, pa tako ova manifestacija s ponosom nosi epitet porodična.

Ukupno 37 dvočlanih ekipa nadmetalo se za titulu najuspešnije. Prvo mesto osvojio je tandem iz Bačkog Petrovog Sela, Šandor Siveli i Robert Kiš Karolj. Njih dvojica su ulovili ukupno 6.725 grama ribe i tako preuzeli prelazni pobednički pehar.

Drugo mesto zauzeo je takmičarski par Atila i Silvia Kiš, takođe iz Bačko Petrovog Sela, dok je treće mesto pripalo Karolju Koncu i Juliani Tot. Drugoplasirani su ulovili 6.020 grama ribe, a trećeplasirani 5.570.

Najveću ribu ulovio je takmičarski par Reže Kolompar i Roland Lazar, a reč je o somu teškom oko 1.400 grama. Odmah iza njih su Karolj Čuzoi Šandor Ereg, koji su upecali štuku od 1.200 grama.

Pored medalja i pehara, najuspešniji učesnici dobili su štapove za pecanje i druge prigodne poklone, koje su organizatori obezbedili za sve takmičare.

Inače, USR „Kečiga“ iz Bačkog Petrovog Sela biće domaćin pionirske lige 3. septembra, a takođe članove udruženja očekuje i takmičenje u dubinskom pecanju.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena