instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Oko tri stotine gostiju na seoskoj slavi u Poljanicama

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 9. avgust 2022. • 08:02 •

Oko tri stotine gostiju na seoskoj slavi u Poljanicama

Mesna zajednica Poljanice i bečejski sportski radnik Oto Barta, minulog vikenda organizovali su u okviru seoske slave u tom naseljenom mestu buč, odnosno vašar u centralnom delu sela i drugi memorijalni turnir u malom fudbalu na drugom kraju sela, koji je posvećen bivšem sekretaru te mesne zajednice, Jožefu Barni začetniku fudbalskog turnira u Poljanicama.

U okviru sportskog događaja, učešće je uzelo deset ekipa svih generacija, dok je, podsetimo se, prošle godine na ovom terenu učestvovalo šest ekipa, što govori da takmičenje u ovom naseljenom mestu ima tendenciju rasta i ponovo se upisuje na mapu velikih sportskih događaja u našoj opštini.

Prvi mesto i nagradu od 15 hiljada dinara osvojila je ekipa poljoprivrednog gazdinstva „Nonin“, drugo mesto i 12 hiljada dinara pripalo je „Higiji“, dok je sa osam hiljada dinara kući otišla ekipa „Mapamonda“.

I dok se u kuvanju svinjskog kotlića minule godine nadmetalo desetak ekipa, ove godine taj broj je dostigao cifru od 14.

Kod kulinara najukusniji svinjski gulaš skuvala je ekipa „Pekara Vasa“, drugo mesto osvojila je ekipa „Kamenorezac Žendi“ dok su treći u gurmanskom takmičenju bili članovi tima poljoprivrednog gazdinstva „Nonin“

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena