instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Mnoštvo specijaliteta i atraktivnih sadržaja na petom „Gastro festu“

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 30. septembar 2022. • 09:39 •

Mnoštvo specijaliteta i atraktivnih sadržaja na petom „Gastro festu“

Peti po redu „Gastro fest“ u organizaciji Društva intelektualaca braće Tan i Udruženja mladih „Lock up“ biće održan predstojećeg vikenda 1. i 2. oktobra u Goranskom parku u Bečeju.

Reč je o gastronomskoj manifestaciji koja za cilj ima da doprinese razvoju vojvođanske gastronomije, da stara jela otrgne od zaborava, ali i da predstavi i promoviše nove pravce gastronomije.

Subota je rezervisana za takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a osim toga posetioci će moći da uživaju u dobroj muzici i ukusnim jelima.

U nedelju manifestacija počinje u 10 ujutro, kada će svi posetioci imati prilike da obiđu pijacu malih proizvođača sa više od 50 izlagača.

Od 12 do 16 časova će se služiti nedeljni ručak sa mnoštvom specijaliteta, za svačiji ukus.

Takođe, u nedelju će biti organizovano i takmičenje mladih kuvara iz srednjih stručnih škola iz Bečeja, Novog Kneževca i Sombora.

Oni će se nadmetati u spremanju „a la carte“ jela na temu jesen u kuhinji, te će moći da koriste 12 sezonalnih namirnica. Njih će bodovati i ocenjivati stručni žiri iz Kulinarske federacije Srbije, Mađarske i Rumunije.

Organizatori su i ovoga puta mislili na najmlađe posetioce, koji će moći da učestvuju u programu “Ostrvo osmeha” u periodu od 11 do 18 časova.

Takođe, u nedelju je predviđen muzički program sa početkom u 12.30 kada će nastupiti Beus, a posle njih na scenu dolazi grupa „Fokoš“.

Ovogodišnji „Gastro fest“ podržali su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, Opština Bečej, Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine i Spomen kuća „Tan“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad