instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

„Gastro fest“ zadovoljio gurmane iz Bečeja i okoline

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 3. oktobar 2022. • 11:36 •

„Gastro fest“ zadovoljio gurmane iz Bečeja i okoline

Peti „Gastro fest“ i ovoga puta okupio je porodice, ljubitelje dobre hrane i pića iz opštine Bečej i okolnih mesta, koji su imali prilike da degustiraju brojne specijalitete, domaća piva, rakije, vina i sokove.

Manifestacija je, silom prilika održana u drugom ambijentu, na Gradskoj pijaci u Bečeju, ali to nije uticalo na kvalitet ponude i samog programa.

Osim muzičkih programa, radionica za decu, posetioci su mogli da obiđu prodajne štandove više od 50 izlagača iz Vojvodine. Ponuda je bila veoma bogata i specifična, a „Gastro fest“ je retka prilika gde se mogu degustirati, a potom i kupiti razni domaći proizvodi, kojih nema u prodavnicama i velikim marketima.

U kazanima su se kuvala različita jela – od srnećeg, preko ovčijeg, do svinjskog gulaša, zatim škembići, a u ponudi su bile i različite paste i nasuva, kao i jela od ribe i sa roštilja.

Do ranih popodnevnih sati katlanke su ispražnjene, što je kuvarima najveća pohvala i najveće priznanje.

Inače, održano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Borba čorba“. Prvo mesto zauzela je ekipa Banatski kuvari, drugo mesto osvojio je Čaba Šoljmoši iz Mihajlova, dok je treće mesto zauzeo Dušan Lukin iz Kikinde.

Kada je reč o nadmetanju mladih kuvara iz srednjih stručnih škola, prvo mesto zauzela je ekipa iz Novog Kneževca, drugo iz Sombora, a treće iz Ekonomsko-trgovinske škole Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena