instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Oldtajmeri još jednom spojili dva Bečeja

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 27. maj 2024. • 11:46 •

Oldtajmeri još jednom spojili dva Bečeja

Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej, proteklog vikenda organizovao je 15. po redu sastanak ljubitelja starovremenskih vozila, tjuning automobila ali i dvotočkaša.

Na skupu u Bečeju ljubitelji oldtjmera mogli su da vide preko 70 automobila i 30 motocikala, dok je isto toliko vozila bilo izloženo i u Novom Bečeju, gde je povorka iz Bečeja u 11 časova i otišla.

Organizaciju i realizaciju ovog događaja podržala je i lokalna samouprava, čiji je predstavnik, predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš prisustvovao ovoj manifestaciji.

Zanimljivost na ovogodišnjem skupu bili su službeni policijski motori, među kojima BMW iz 1980 godine, koji ima 473 kubika i 35 konjskih snaga sa pređenih 36 hiljada kilometara.

Uz mnoge automobile, na oldtajmer skupu neizostavni su Zastave i Fiati, poznatiji u narodu kao fiće. Sa jednim od njih, odnosno sa Fiatom 600d iz 67 godine prestavio se i Stanoje Racić iz Sombora.

Još jedna od zanimljivosti na manifestaciji bio je i traktor 1956 godište sa 1300 kubika i oko 40 konjskih snaga, čija je restauracija trajala oko dve godine.

Poslastica za ljubitelje starovremenskih vozila bio je i Volvo 122s Amazon koji je specijalno rađen za Američko tržište, i koji je kupljen u Americi.

Nakon druženja na obodu parka kod Dečijeg dispanzera, manifestacija je kao što smo rekli nastavljena u Novom Bečeju, a ako se tradicija nastavi, naredni skup će po svemu sudeći većim delom biće održan u Bečeju, pa će tako svi koji nisu ovog puta stigli da posete ovaj događaj to moći da učine na 16. Oldtajmer skupu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena