instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Danas i sutra imunizacija bez zakazivanja

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 28. april 2021. • 12:24 •

Danas i sutra imunizacija bez zakazivanja

U opštini Bečej u prethodna 24 časa prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 15 građana, dok je šestoro  lica hospitalizovano. Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u opštini Bečej zaključno sa jučerašnjim danom obolelo je ukupno 3194 građana, od čega  je 276 aktivnih slučajeva zaraze Kovidom-19.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej u prethodna 24 časa nije bilo testiranja putem brzih testova, dok je urađeno  38 antigenskih testova, a od toga je 15 pozitivnih.

Uzorkovano je 26 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Za danas je predviđena imunizacija 130 građana bez zakazivanja prvom dozom Sinofarm vakcine i 312 sugrađana drugom dozom Sinofarm vakcine.

Obavestavamo građane da je, u skladu sa preporukama Vlade  i Ministarstva, građanima   omogućena  vakcinacija  u Sportskom centru  u sredu i četvrtak  od 14-19 sati  vakcinama Sputnjik V(Ruska) i  Sinofarm(Kineska)  bez zakazivanja.

U četvrtak,29.04.   od  14-19 sati  u Sportskom centru  ,osim navedenog,  biće  omogućeno i  vakcinisanje  određenom količinom  vakcine Phizer  bez zakazivanja.

U Ambulanti  Bačko Gradište  ,  u sredu  28.04.2021   od  16 i 30 -19 časova  biće omogućeno  vakcinisanje bez zakazivanja  Sinofarm  (kineskom )  vakcinom

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad