instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

U toku vakcinacija trećom dozom, vakcina dovoljno za sve

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 26. avgust 2021. • 15:32 •

U toku vakcinacija trećom dozom, vakcina dovoljno za sve

U Domu zdravlja Bečej od nedavno je počelo davanje treće doze vakcine protiv korona virusa, a prema podacima ove zdravstvene ustanove, vakcina ima dovoljno i niko ko je zainteresovan da bude vakcinisan neće biti odbijen, bilo da je u pitanju prva, druga ili treća doza. Imunizacija se vrši u centralnoj zgradi bečejskog Doma zdravlja pored ulaza u hitnu službu na vidno obeleženom mestu. Građanima su na raspolaganju vakcine Fajzer, Sinofarm, Sputnjik V i Astrazeneka, a u dogovoru sa lekarom na punktu za vakcinaciju, zainteresovani mogu da izaberu kojom vakcinom žele da budu vakcinisani.

Kada je treća doza vakcine protiv kovida u pitanju, postoje prioritetne grupe, ali mogu je primiti svi građani kojima je isteklo najmanje šest meseci od revakcine. O tome nam je više rekao dr Slobodan Dimitrov, v.d. direktora Doma zdravlja Bečej, koji je ovom prilikom pozvao sve sugrađane da se vakcinišu.

Građani koji dođu u Dom zdavlja Bečej radi vakcinacije potrebno je da sa sobom ponesu ličnu i zdravstvenu knjižicu, a za treću dozu i potvrdu o revakcinaciji. U slučaju gužve ukoliko građani nisu u stanju da sačekaju svoj red, mogu ostaviti podatke i biće pozvani u novom terminu najkasnije u roku od nekoliko dana, ističu iz Doma zdravlja Bečej. SMS poruke od eUpave koje građani primaju su samo obaveštajnog karaktera da je prošlo šest meseci od druge doze vakcine, pa mogu sami odabrati dan kada će doći na imunizaciju trećom dozom.

U bečejskom Domu zdravlja do sada je prvom dozom vakcinisano 11.250 građana, drugom dozom njih 11.000, dok je 300 građana primilo treću dozu vakcine. Važno je naglasiti da vakcinu kompanije Fajzer mogu primiti i deca od 12 do 18 godina starosti uz pregled, konsultaciju i potvrdu pedijatra.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad