instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Veliki odziv Bečejaca na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 5. januar 2022. • 12:47 •

Veliki odziv Bečejaca na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi

Na prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana danas u OŠ „Zdravko Gložanski“ u  Bečeju, odazvalo se 117 sugrađana do kojih je krv dalo njih 109-oro. Među njima 28 žena, a osam  građana to je učinilo po prvi put.

Biti dobrovoljni davalac krvi, uz zdravstvene razloge, nosi zasluženo epitet humanosti. Krv je i jedini lek koji nema zamenu i ne može se dobiti veštačkim putem. Ona je neophodna da bi nečije zdravstveno stanje bilo bolje, potvrđuju dobrovoljni davaoci koji su se odazvali današnjoj akciji.

Kako napominju iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine u protekloj godini uspele su da se održe zalihe krvi na stabilnom nivou, kako kroz redovne akcije dobrovoljnog davanja tako i kroz vanredne akcije.

Kada je reč o našem gradu i dobrovoljnim davaocima, akcije proteknu svaki put odlično jer se često desi da broj dobrovoljnih davalaca bude trocifren, dodala je Klašnja.

U 2021. godini Crveni krst Bečej i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine organizovali su osam akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju i po tri u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu. Kako napominje sekretar Crvenog krsta u našem gradu Marijana Ćalović, celokupna minula godina protekla je i više nego dobro.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena