instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Premešta se Kovid ambulanta, sistematski pregled dece po grupama

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 31. mart 2022. • 11:42 •

Premešta se Kovid ambulanta, sistematski pregled dece po grupama Dom zdravlja Bečej (TV Bečej)

Od subote 2. aprila respiratorna ambulanta - Kovid ambulanta, radiće svaki dan u istom terminu od 7 do 17 časova, ali se premešta u zgradu Doma zdravlja, ulaz pored Službe hitne medicinske pomoći, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

Takođe,  obaveštavaju se roditelji dece pred polazak u školu, da će sistematski pregledi pred upis u osnovnu školu biti organizovani po grupama, subotom, 2. 9. i 30. aprila u period od 8 do 16 časova.

Roditelji će dobiti raspored grupa u predškolskoj ustanovi koju dete pohađa, što znači da nije potrebno da se samostalno zakazuju. Potrebno je poneti zdravstvenu knjižicu i formular koji će dobiti u Predškolskoj ustanovi, koji je potrebno popuniti.

Na dan pregleda je potrebno poneti bočicu sa urinom deteta, te u predviđeno vreme po rasporedu dovesti dete prvo u laboratoriju Doma zdravlja, a potom na pregled specijaliste fizijatra i otorinolaringologa, koji će biti organizovani u istoj zgradi na spratu ustanove.

Ovako organizovan pregled će roditeljima umnogome pomoći, jer će deca sve neophodne preglede koje je potrebno obaviti i dostaviti pedijatru na uvid za konačano izdavanje neophodne lekarske potvrde za upis deteta u osnovnu školu obaviti za jedan dan, u najkraćem mogućem roku. Ovim su preduzete i sve neophodne epidemiološke mere, da se deca ne mešaju sa starijim pacijentima u toku dana. Na dan pregleda ishrana dece je uobičajena, saopštili su iz Doma zdravlja Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad