instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

KROZ BEČEJ: Pružanje prve pomoći u centru Bečeja

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 13. septembar 2022. • 12:37 •

KROZ BEČEJ: Pružanje prve pomoći u centru Bečeja

Svetski dan prve pomoći obeležava se druge subote u mesecu septembru. Na ovaj dan organizacije Crvenog krsta širom sveta nastoje da skrenu pažnju koliko je važno poznavanje prve pomoći  za svakog pojedinca i za društvenu zajednicu. Tim povodom je Crveni krst Bečej uz podršku Doma zdravlja Bečej, obeležio minulog petka u centru grada ovaj veoma bitan datum.

U Srbiji je prosečan broj obučenih građana u organizacijama Crvenog krsta 25 hiljada među kojima je najviše školske dece i mladih kažu iz ove humanitarne organizacije.

Na promociji prve pomoći učestvovali su đaci šestih razreda OŠ Zdravko Gložanski, koji su na javnom času sa doktorom Atilom Gondoš prošli kroz osnovnu obuku u ovom humanom delu.

Ono što napominje sekretar Crvenog krsta Bečej, Marijana Ćalović jeste da je najbitnije znati na adekvatan i pravilan način ali i pravovremeno pristupiti u pružanju prve pomoći. 

Kako napominju iz Crvenog krsta, godišnje više od 14 miliona ljudi širom sveta nauči kako da pruži prvu pomoć u okviru ove organizacije, koja i u našem gradu u velikoj meri održava obuke za zaposlene ali i učenike u srednjoj školi.

Mnogo događaja je bilo u toku ove godine, kako za zaposlene, tako i za volontere u Crvenom krstu Bečej, a ono što ih očekuje u nastavku godine to su tradicionalne akcije dobrovoljnog davanja krvi i mnoge druge aktivnosti po kojima je ova organizacija postala prepoznatljiva u našem gradu.

Kada je reč o akcijama dobrovoljnog davanja krvi, prva koja nas očekuje, biće održana 5. oktobra u Bečeju a potom 18. novembra u Bačkom Petrovom Selu, zatim 23. novembra ponovo u Bečeju, dok će poslednja ovogodišnja akcija biti u Bačkom Gradištu 9. decembra.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena