novi-sanintet-i-oprema-za-dom-zdravlja-becej
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Novi sanintet i oprema za Dom zdravlja Bečej

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 30. novembar 2023. • 10:42 •

Novi sanintet i oprema za Dom zdravlja Bečej

Dom zdravlja Bečej je od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo dobio sredstva u visini od 9,4 miliona dinara za nabavku novog sanitetskog vozila i opreme.

Savremeno opremljeni sanitet je koštao oko 6,9 miliona dinara, dok su za 2,5 miliona dinara kupljena tri EKG aparata, dva defibrilatora i dva aparata za holter. Tim povodom bečejsku zdravstvenu ustanovu posetio je predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević.

Opština Bečej je u toku ove godine izdvojila oko 7,7 miliona dinara za angažovanje lekara specijalista, kako bi olakšala građanima pristup zdravstvenim usluga, rekao je Radojević. Za te namene angažovani su psihijatar, ginekolog, psiholog, epidemiolog, kao i internista kardiolog.

Dom zdravlja Bečej je od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo prošle godine dobio vozilo za dijalizu, a plan je se da u narednoj godini nabavi još jedno sanitetsko vozilo. Iako bečejska zdravstvena ustanova poseduje ukupno 9 saniteta, većina tih vozila stara je oko deceniju i po zbog čega je neophodna obnova tog voznog parka, zaključio je v.d. direktora doktor Dimitrov.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
DDOR Osiguranje
Privredna akademija Novi Sad