instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Preventivni pregledi važni za pravilan rast i razvoj dece

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 27. maj 2024. • 08:24 •

Preventivni pregledi važni za pravilan rast i razvoj dece dr Biljana Ševo, spec. fizikalne medicine i rehabilitacije u Domu zdravlja Bečej

U Domu zdravlja Bečej organizovani su besplatni preventivni pregledi u okviru kojih su građani mogli da provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde, obave pulmološki pregled i da urade tumor markere prostate.

Po prvi put je organizovan i fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima su pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Napomenimo i to da su u prethodnih mesec dana urađeni sistematski pregledi dece koja od septembra treba da pođu školu u okviru kojih je urađen i fizijatriski pregled.

Preventivni pregledi namenjeni su prevashodno onim sugrađanima koji ne posećuju lekare i nisu pod terapijom za određenu vrstu pregleda, odnosno skrininga koji se realizuje.

Naročito je važno rano utvrđivanje dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti, koje ukoliko se otkriju na vreme i pacijent dobije pravovremenu terapiju, sprečava dalje komplikacije toka bolesti.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena