Yunet
 

Društvo

Niz aktivnosti sa ciljem integracije osoba sa smanjenim radnim sposobnostima na tržište rada

TV Cink • Redakcija TV Cink • 26. april 2021. • 13:26 •

Niz aktivnosti sa ciljem integracije osoba sa smanjenim radnim sposobnostima na tržište rada

Sticanje novih znanja i veština osoba sa smanjenim radnim sposobnostima, ali i bolja informisanost, osvešćenost i uključenost poslodavaca u angažovanju ovih ljudi bile su teme konferencije koja je održana povodom predstavljanja IPA projekta Unutar kruga – diverzitet i integracija. Cilj projekta je uspešno i dugoročno prisustvo osoba sa smanjenim radnim sposobnostima  na tržištu rada.

Projektom su takođe predviđene i aktivnosti za zaposlene u HR sektoru kompanija, kao i uključivanje samih kompanija u vidu konferencija i foruma, kako bi osobe sa smanjenim radnima sposobnostima bile vidljivije na tržištu rada. Direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite opštine Kanjiža navodi da će najveće benefite osetiti  upravo osobe sa smanjenim radnim sposobnostima, jer će tokom trajanja projekta steći određene veštine i znanja koja će im pomoći u pronalasku radnog mesta. Zahvaljujući sličnom projektu, štićenici dnevnog boravka već učestvuju na grnčarskim i krojačkim radionicama, uzgajaju cveće, voće i povrće u stakleniku u dvorištu Centra, a novim projektom predviđena je adaptacija zgrade Centra u Horgošu, gde će se štićenici baviti uzgojem pečuraka.

Projekat „Unutar kruga - diverzitet i integracija trajaće 16 meseci, a pored kanjiškog Centra za pružanje usluga socijalne zaštite partner je i Neprofitno udruženje za Autizam „Sivarvanj“ iz Segedina. Ukupna sredstva za finansiranje projekta iznose 148 hiljada i 700 evra od čega su nešto više od 126 hiljada sredstva Evropske unije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena