Yunet
 

Društvo

Osnovci ponovo u svojim učionicama

TV Cink • Redakcija TV Cink • 14. septembar 2021. • 15:07 •

Osnovci ponovo u svojim učionicama

Dečji smeh i graja, nakon duže pauze, ponovo odzvanjaju hodnicima zgrade Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Kneževcu. Mališani koji su zbog rekonstrukcije zgrade škole od marta prošle godine nastavu pohađali u prostorijama Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ u Novom Kneževcu i osnovne škole u Srpskom Krsturu, s nestrpljenjem su ponovo seli u klupe u svojim učionicama.

Prema rečima direktorice škole radovi su bili opsežni i obuhvatili su kompletnu rekonstrukciju kanalizacione mreže, elektroinstalacija, termoizolacije, zamenu stolarije i podova, sistema za grejanje i deo krova škole.

Cela zgrada škole sada je obuhvaćena video-nadzorom, a u svim delovima škole dostupan je i internet koji će poboljšati izvođenje nastave i omogućiti korišćenje pametnih tabli. Ova rekonstrukcija obuhvatila je i radove u školskom dvorištu gde su učenici sada dobili dve atletske staze, tribine, klupe i travnjake, kao i na sportskoj sali i svlačionicama.

Rekonstrukcija je započela u martu prošle godine. Lokalna samouprava bila je glavni investitor, a sredstva je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Kako nam je objasnila direktorica škole, sredstva koja su bila dodeljena iznosila su 270 miliona dinara, u međuvremenu projekat se nadograđivao, te je ukupna suma za radove na rekonstrukciji škole koje je Vlada odobrila iznosila 303 miliona dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad