Yunet
 

Društvo

Radovi na gasifikaciji svih naselja u opštini počeli u Srpskom Krsturu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 27. septembar 2021. • 15:05 •

Radovi na gasifikaciji svih naselja u opštini počeli u Srpskom Krsturu

Realizacija projekta gasifikacije svih naselja u opštini Novi Kneževac otpočeta je radovima u Srpskom Krsturu. Program gasifikacije usvojen je na sednici Skupštine opštine Novi Kneževac održanoj u februaru prošle godine, a prema rečima predsednice opštine Novi Kneževac, čitav projekat finansiraju javno preduzeće „Srbijagas“ i držva Srbija, bez učešća opštine.

Prema rečima sagovornika, još nije poznato ko će biti distributer gasa, a kako je napomenuo, za stanovništvo Srpskog Krstura trebalo bi da važe isti uslovi za priključak na gasnu mrežu, koji iznose 780 evra na 36 meseci. Nakon završetka radova na gasifikaciji u Srpskom Krsturu, na gasnu mrežu moći će da se priključi više od 250 domaćinstava ovog naselja.

Sagovornici su napomenuli da je naselje Novi Kneževac gasnu mrežu dobilo pre 30 godina, a zahvaljujući ovom projektu u narednom periodu gas će moći da koriste domaćinstva u čitavoj opštini, što predstavlja najvažniju investiciju u opštini koja će poboljšati kvalitet života svih stanovnika opštine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena