Yunet
 

Društvo

Čamagić prilikom posete Kanjiži: Lokalne mere primenjivati na nivou države

TV Cink • Redakcija TV Cink • 30. septembar 2021. • 13:16 •

Čamagić prilikom posete Kanjiži: Lokalne mere primenjivati na nivou države

Prilikom posete opštini Kanjiša pomoćnica ministra za brigu o porodici i dеmografiju Aleksandra Čamagić nakon održanog sastanka sa čelnicima te opštine rekla je kako to ministarstvo ima izuzetno težak zadatak, te da se država susreće sa velikim izazovom kada je u pitanju demografska slika, broj stanovnika i kretanje stanovništva van i unutar države. Ona je navela da se opština Kanjiža, kao i sve pogranične opštine, nalaze u specifičnoj situaciji zbog blizine granice sa Evropskom unijom.

Prema rečima predsednika opštine Kanjiža, na današnjem sastanku govorilo se o nekim težim pitanjima koje treba rešavati na nivou lokala i na nivou države, ali govorilo se i o projektima koje opština Kanjiža već sprovodi a tiču se porodice i socijalne sfere, te je naglasio da na socijalna davanja odlazi više od 10 odsto budžeta te opštine.

Sagovornici su istakli kako je ovaj sastanak bio dobra prilika za razmenu iskustava sa terena, a pomoćnica ministra Čamagić rekla je kako je plan resornog ministarstva da se na državnom nivou primene lokalne mere koje su dale rezultate, te da se još više radi na povezivanju opština i ministarstva kako bi briga o stanovništvo bila sistemski ojačana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad