Yunet
 

Društvo

“One su htele nešto sasvim drugo” – potresna predstava o vršnjačkom nasilju u izvedbi mladih senćanskih glumaca

TV Cink • Redakcija TV Cink • 11. oktobar 2021. • 15:04 •

“One su htele nešto sasvim drugo” – potresna predstava o vršnjačkom nasilju u izvedbi mladih senćanskih glumaca

„One su htele nešto sasvim drugo“ naziv je društveno angažovane drame o vršnjačkom nasilju koju su učenicima Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ u sklopu Dečje nedelje izveli su upravo njihovi vršnjaci, mladi glumci Kamerne scene „Miroslav Antić“.

Problem vršnjačkog nasilja je sveprisutnijii u našem društvu, što se može videti i po novinskim naslovima koje su glumci govorili na samom početku predstave. Naši sagovornici, režiser predstave Branko Vučetić i nastavnik Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“ Vladimir Mandić koji je u školskom timu za zaštitu učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, složili su se da je predstava jedan od načina da se mladi edukuju na temu vršnjačkog nasilja.

Autorka predstave je Milena Depolo, a režiju su radili Branko Vučetić, Nataša Farago i Maja Radonjić. Mladoj ekipi glumaca Kamerne scene „Miroslav Antić“ ovo je bilo treće izvođenje, a u narednom periodu očekuju ih nastupi na nekoliko festivala. Prema rečima režisera, predstava je veoma dobro primljena, te kod publike izaziva različite emocije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena