Yunet
 

Društvo

Planiraju se nove mere populacione politike za bračne parove i roditelje

TV Cink • Redakcija TV Cink • 5. novembar 2021. • 13:48 •

Planiraju se nove mere populacione politike za bračne parove i roditelje

Od početka godine do kraja septembra, u opštini Novi Kneževac rođeno je 51 dete. Kako je u toku planiranje opštinskog budžeta za narednu godinu, prema rečima članice opštinskog veća zadužene za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici Čile Oros Urban,  u planu su nove mere populacione politike u cilju podrške porodice i roditeljstva.

Kako je naglasila sagovorrnica, demografski problem nije vezan isključivo za finasijska izdvajanja za porodicu, već i za stvaranje ambijenta koji će biti stimulativan  za mlade da zasnivaju porodicu. Stoga su, kako je navela,  u prethodnom periodu potpuno rekonstruisane zgrade škole u Banatskom Aranđelovu i Novom Kneževcu, a pri kraju su i radovi na zgradi zabavišta u Obilićevu.

Prema rečima sagovornice, aktuelne mere podrške porodici s decom odnose se na dodelu dvadeset hiljada dinara za svako novorođeno dete, kao i dodele novčane pomoći u iznosu od 250 hiljada dinara po prijavi parovima za vantelesnu oplodnju. Pored toga, raspisani su konkurski za stipendiranje studenata, a opština sufinansira prevoz srednjoškolaca koji putuju u škole u drugim mestima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad