Yunet
 

Društvo

Gimnazijalci uče o kriptovalutama, berzi, inflaciji…

TV Cink • Redakcija TV Cink • 16. decembar 2021. • 16:24 •

Gimnazijalci uče o kriptovalutama, berzi, inflaciji…

Novokneževački gimnazijalci od prošle godine pohađaju predmet Ekonomija i biznis, koji se sprovodi kao projektna nastava. U sklopu ovog predmeta učenici trećeg razreda prirpemili su i u Sali biblioteke održali predavanje o novcu, berzama, inflaciji, kriptovalutama i elektronskom plaćanju.

Na predavanju su, pored učenika učestvovale i studentkinje Ekonomskog fakulteta; novokneževačka preduzetnica Olivera Svirčev učenicima je ispričala svoje iskustvo poslovanja u vremenu inflacije, a Milica Kalinić iz Toronta učenike je dodatno upoznala sa kriptovalutama i berzom i prenela im svoje iskustvo na ovom polju.

Profesori Ekonomskog fakulteta u Subotici dr Slobodan Marić i dr Lazar Raković takođe su prisustvovali predavanju, te su tom prilikom pohvalili učenike i njihov trud. Naši sagovornici složili su se da je ovakav vid nastave vrlo koristan, te da će znanje o ovim temama učenici Gimnazije moći da primene tokom života, a možda nekima možda i pomoći da se nakon završenog školovanja upuste u preduzetništvo.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad