Yunet
 

Društvo

Sedamnaestoro učesnika i učesnica plivalo za Časni krst

TV Cink • Redakcija TV Cink • 20. januar 2022. • 15:10 •

Sedamnaestoro učesnika i učesnica plivalo za Časni krst

Sedamnaestoro učesnika i učesnica učestvovalo je u Bogojavljenskom plivanju za Časni krst u reci Tisi. Učesnici su trasu dugu 33 metra preplivali nakon održane liturgije, a litija je do novokneževačkog keja krenula iz novokneževačkog i obilićevskog hrama. Časni krst našao se u rukama Željane Petrović, dvadesetogodišnje novokneževčke koja živi u Subotici, a ona je bila brža od svoje sestre Bojane koja je takođe učestvovala u Bogojavljenskom plivanju.

Prema rečima jereja Gorana Karaice plivanje za Časni krst u Novom Kneževcu obnovljeno je 2019. godine, a poslednji put pre toga održano je 1946. Kako je istakao, svake godine od tada privlači sve veći broj učesnika koji dolaze sa svih strana.

Treće obnovljeno Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Novom Kneževcu organizovale su Srpske pravoslavne crkvene opštine Novi Kneževac, Obilićevo i Banatsko Aranđelovo, uz odobrenje Kapetanije Senta i podršku ronilačko-spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente, Doma zdravlja, Policijske stanice kao i opštine Novi Kneževac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena