Yunet
 

Društvo

Plan razvoja opštine Novi Kneževac za period 2022-2030. godine stavljen na javnu raspravu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 31. januar 2022. • 15:15 •

Plan razvoja opštine Novi Kneževac za period 2022-2030. godine stavljen na javnu raspravu

Plan razvoja opštine Novi Kneževac za period 2022-2030. godine stavljen je na javnu raspravu, a građani imatju priliku da ga do 4. februara pregledaju na sajtu opštine i upute svoje primedbe i sugestije. Rad na izaradi plana započet je u februaru prošle godine, a prioritetni ciljevi podeljeni su u tri razvojna pravca: lokalni ekonomski razvoj i poljoprivreda, društveni razvoj i kvalitet života i zaštita životne sredine i komunalna delatnost.

Kako je objasnio sagovornik, u toku je izrada akcionog plana, a urađena je i projekcija budžeta za naredne tri godine. U izradi plana razvoja koristili su nekoliko metoda, pa su između ostalog, građani imali mogućnost da popune upitnik i daju konkretne predloge rešavanja pojedinih pitanja.

Sagovornik je naglasio da je ovaj dokument podložan izmenama, a da će se akcioni plan menjati svake godine zbog projekcije budžeta, tako da će se ostati u strateškim pravcima ali će biti mogućnosti za izmene i dopune nekim konkretnim predlozima, stoga poziva građane da aktivno učestvuju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena