Yunet
 

Društvo

Za kupovinu seoske kuće sa okućnicom do 1,2 miliona dinara

TV Cink • Radovan Nježić • 4. februar 2022. • 13:18 •

Za kupovinu seoske kuće sa okućnicom do 1,2 miliona dinara

Vlada republike Srbije je donela uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji republike Srbije za 2022. godinu. Za ovaj program opredeljena su sredstva u iznosu od 500 miliona dinara i u njemu mogu da učestvuju sve lokalne samouprave. Kako je istakla Andrea Teofanov, načelnica  odeljenja za društvene delatnosti i opštu upravu opštine Novi Kneževac, ovaj program pruža mogućnost građanima naše opštine da reše svoje stambeno pitanje, ukoliko ispunjavaju određene uslove.

Za svaku od navedenih kategorija koje imaju pravo na konkurisanje sa sredstva, pored opštih uslova, potrebna je različita konkursna dokumentacija, o čemu se građani mogu informisati na sajtu opštine ili dolaskom u prostorije lokalne samouprave, rekla je sagovornica.

 U prethodnoj godini na teritoriji opštine Novi Kneževac devet porodica je dobilo bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Sagovornica je ovom prilikom pozvala sve zainteresovane građane da se jave u zgradi opštinske uprave, kako bi se utvrdilo da li ispunjavaju uslove za program.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena