Yunet
 

Društvo

U toku je konkurs za dodelu besplatnih udžbenika za školsku 2022/2023. godinu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 15. mart 2022. • 13:34 •

U toku je konkurs za dodelu besplatnih udžbenika za školsku 2022/2023. godinu

Roditelji osnovaca koji ispunjavaju uslove za dobijanje besplatnih udžbenika imaju na raspolaganju još nedelju dana da se prijave kod razrednih starešina i dostave potrebnu dokumentaciju za konkurisanje. Prema rečima zamenice direktora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, pravo na besplatne udžbenike imaju učenici iz porodica koje su korisnici ocijalne pomoći, učenici koji nastavu pohađaju po individualno obrazovnom planu, učenici kojima su potrebni prilagođeni udžbenici, kao i učenici koji su u porodici treće ili svako naredno dete koje je u sistemu obrazovanja.

Deca predškolskog uzrasta takođe imaju pravo da konkurišu za nabavku besplatnih udžbenika, o čemu su obaveštene i predškolske ustanove u opštini, a sam postupak prijave i dostava potrebne dokumentacije vrši se preko predškolske ustanove.

Kako je istakla sagovornica, škola već nekoliko godina učestvuje u projektu Ministarstva za obrazovanje koji se odnosi na nabavku besplatnih udžbenika, a samo u prošloj godini udžbenike je u novokneževačkoj opštini dobilo 250 učenika i učenica, što je veliki broj s obzirom da školu pohađa 690 učenika. Ona je ovom prilikom naglasila da stoji na raspolaganju svim roditeljima koji žele da konkurišu, a imaju neke nedoumice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena