Yunet
 

Društvo

Počinje testiranje i upis dece u prvi razred osnovne škole

TV Cink • Redakcija TV Cink • 25. mart 2022. • 13:06 •

Počinje testiranje i upis dece u prvi razred osnovne škole

Sledeći petak počinje upis prvaka. Na portalu e-zakazivanje roditeljima je omogućeno da zakažu datum i vreme testiranja i upisa dece u prvi razred osnovne škole. Pedagoško-psihološka služba Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u saradnji sa predškolskom ustanovom „Srećno dete“ i uz saglasnost roditelja vršić testiranje i upis budućih prvaka, a sa roditeljima budućih prvaka već su održani pripremni sastanci i utvrđeni datumi upisa.

Kako je objasnila sagovornica, proces upisa je maksimalno pojednostavljen, te svu neophodnu dokumentaciju prikuplja pedagoško-psihološka služba škola sa portala. Ona je napomenula roditeljima da je na upis neophodno poneti važeću ličnu kartu, rešenje o starateljstvu ukoliko postoji, te uverenje o obavljenom lekarskom pregledu u slučaju da on nije obavljen u Domu zdravlja u Novom Kneževcu.

Testiranje i upis prvaka na srpskom jeziku u Đali će biti održano 1. i 4. aprila, sledi Srpski Krstur 5. i 6. aprila, a u Banatskom Aranđelovu 7, 8. I 11. aprila testiranje će se vršiti na srpskom i mađarskom jeziku. Od 12. aprila do 5. maja testiranje i upis prvaka na srpskom jeziku vršiće se u Novom Kneževcu, a od 6. do 9. maja na mađarskom nastavnom jeziku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena