Yunet
 

Društvo

Na parlamentarnim i predsedničkim izborima 8643 punolentna stanovnika opštine Novi Kneževac ima pravo glasa

TV Cink • Radovan Nježić • 1. april 2022. • 15:01 •

Na parlamentarnim i predsedničkim izborima 8643 punolentna stanovnika opštine Novi Kneževac ima pravo glasa

Na parlamentarnim i predsedničkim izborima koji će se održati u nedelju 3. aprila pravo da glasa ima 8643 punolentna stanovnika  opštine Novi Kneževac. Oni će svoje ustavom zagarantovano pravo moći da ostvare na 22 biračka mesta u Opštini, od toga 11 u Novom Kneževcu, četiri u Banatskom Aranđelovu , po dva u Srpskom Krsturu i Đali, i po jedno biračko mesto u Podlokanju, Sigetu, Majdanu i Rabeu. Birališta će biti otvorena od 7 do 20 časova. Istog dana biraće se i članovi saveta Mesne zajednice opštine Novi Kneževac.

Građani koji su sprečeni da dođu na sama birališta bilo da su bolesni, invalidi ili su zbog starosti sprečeni da dođu do biračkih mesta, dobiće precizne informacije kako da ostvare svoje građansko pravo glasanja, istakla je predsednica Opštinske izborne komisije Gordana Ćirić.

Na glasačkim mestima se nalaze birački odbori u stalnom sastavu i  birački odbori u proširenom sastavu kao i predstavnici predsedničkih kandidata  koji će pratiti sam tok glasanja. Pored predstavnika izbornih lista i predsedničkih kandidata izbore će nadgledati i strani posmatrači koji će paziti da čitav proces izbora prođe regularno. Sagovornica je ovom prilikom pozvala sve građane da u nedelju izađu na izbore i obave svoju građansku dužnost.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena