Yunet
 

Društvo

Gimnazijalci slušali o ulaganju na berzu i finansijskoj pismenosti

TV Cink • Redakcija TV Cink • 7. april 2022. • 13:38 •

Gimnazijalci slušali o ulaganju na berzu i finansijskoj pismenosti

Zašto su bogati bogati i da li je berza legalna štamparija novca neke su od tema koje su bile u fokusu predavanja koje je održao profesor Viktor Kiš Jovak u sali Narodne biblioteke „Branislav Nušić“. Predavanje je bilo namenjeno učenicima Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“, a kako su sami učenici rekli, vrlo zanimljivo i poučno, jer je profesor ispričao svoje iskustvo investiranja na berzi.

Viktor Kiš Jovak investira na berzi već nekoliko godina, i kako je šaljivo rekao, da se ranije u životu edukovao o berzi i investiranju sada bi verovatno bio milioner. Pored toga, smatra da bi se finansijska pismenost trebala sticati tokom obrazovanja, jer mnogi nakon završetka školovanja i otpočinjanja samostalnog života imaju poteškoće u vođenju kućnog budžeta.

Sagovornik je na kraju predavanja zaključio da na berzi nema sigurne zarade već je sve samo verovatnoća, a učenicima je poručio da njihova prva investicija treba da bude njihovo obrazovanje, jer će jednom kada se zaposle količina znanja koju poseduju uticati na visinu njihove plate.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad