Yunet
 

Društvo

Dodeljena sredstva za kulturu i civilni sektor u opštini Novi Kneževac

TV Cink • Radovan Nježić • 19. april 2022. • 12:54 •

Dodeljena sredstva za kulturu i civilni sektor u opštini Novi Kneževac

Opštinska uprava Novi Kneževac na čelu sa predsednicom opštine Irenom Slavković potpisala je protekle nedelje ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti kulture i NVO sektora sa predstavnicima kulturno-umetničkih društava i udruženja koje deluju na teritoriji novokneževačke opštine. Prema rečima člana opštinskog veća za obrazovanje i sport Nedeljka Krišanova opredeljeno je ukupno četiri miliona dinara, i to dva miliona za kulturu i dva miliona za civilni sektor.

Ukupno četranest ugovora je potpisano iz oblasti kulture. Predsednica Kulturno-umetničkog društva „Tisađenđe“ Magdalena Kovač istakla je ovom prilikom da će dodeljena sredstva pomoći udruženju da nastavi sa svojim aktivnostima i projektima.

Dvadesetdva ugovora je potpisano sa predstavnicima nevladinog sektora. Predsednica Opštinskog udruženja penzionera Novi Kneževac Milena Grubor naglasila je da udruženje nastavlja dugogodišnju uspešnu saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave.

Kako je najavaljeno od strane predstavnika opštinske uprave u narednom periodu će se sredstva za kulturu i NVO sektor povećati, kako bi se moglo uspešno nastaviti sa realizacijom programa iz ovih oblasti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena