Yunet
 

Društvo

Đaci osnovne škole u Novom Kneževcu u akciji „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

TV Cink • Radovan Nježić • 22. april 2022. • 11:25 •

Đaci osnovne škole u Novom Kneževcu u akciji „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Učenice osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Elena Petrović i Jovana Bikić su tokom protekle nedelje razgovarale sa građanima Novog Kneževca na temu reciklaže. One su ovom prilikom pored pitanja o reciklaži  informisale građanstvo i o akciji „Čepom do osmeha“. Elena Petrović je ovom prilikom pozvala građane da plastične  čepove ostave u kutijama koje se nalaze u prodavnicama i na javnim mestima, kako bi se oni reciklirali i na taj način pomogla akcija „Čepom do osmeha“.

Odvajanjem plastičnih čepova unapređuje se sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji i omoguća se lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu, rekla nam je u razgovoru učenica Jovana Bikić, i pored toga naglasila da je ova aktivnost deo projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

Akcija sakupljanja plastičnih čepova podržava i sprovodi većina građana Novog Kneževca  kako bi na taj način osnažili i pružila podrška pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom.

Akcija „Čepom do osmeha“ pokrenuta je u decembru 2012. godine, kada je nekolicina ljudi odlučila da podrži ovaj poduhvat. Danas je ovo najmasovnija akcija u Srbiji i regionu, koja okuplja preko 2000 aktivnih volontera. Akcijom “Čepom do osmeha” do sada sakupljeno je preko 550 tona plastičnih čepova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad