Yunet
 

Društvo

Učenici gimnazije i srednje škole „Dositej Obradović“ prisustvovali radionici „Živa biblioteka“

TV Cink • Radovan Nježić • 26. april 2022. • 13:57 •

Učenici gimnazije i srednje škole „Dositej Obradović“ prisustvovali radionici „Živa biblioteka“

Učenici gimnazije i srednje škole „Dositej Obradović“ imali su priliku da prisutvuju radionici „Živa biblioteka“gde su mogli da se upoznaju sa zanimanjima i profesijama kojim bi mogli da se bave nakon završetka svog srednjoškolskog obrazovanja. Prema rečima Aleksandre Lukić, školskog psihologa, ova radionica je deo programa profesionalne orjentacije koja je predviđena školskim programom.

Učenicima su se predstavili doktor, softverski inženjer, arhitekta, fudbalski i košarkaški trener,predstavnici policije i doma zdravlji, saobraćajni tehničar, ekonomista, stomatolog. Učenici Filip Čonič i Marija Jevtić su u razgovoru rekli da im je ova radionica izuzetno pomogla da se bolje upoznaju sa nekim stvarima koje su ih zanimale i da razreše neke svoje dileme.

Svojevrsni „sajam zanimanja“ koji je organizovan za srednjoškolce koji nastavu pohađaju u Novom Kneževcu, za krajnji cilj je imao da pomogne đacima da se što lakše odluče čime će se dalje baviti u svom životu, zaključila je psihološkinja Lukić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad