Yunet
 

Društvo

Održana šesnaesta vanredna sednica SO Novi Kneževac

TV Cink • Redakcija TV Cink • 17. jun 2022. • 14:30 •

Održana šesnaesta vanredna sednica SO Novi Kneževac

Šesnaesta vanredna sednica skupštine opštine Novi Kneževac otpočela je minutom ćutanja za nedavnog preminulog odbornika Friđeša Palfija, nakon čega je usledio pretres dvanaest tačaka dnevnog reda. Na sednici je, između ostalog, na mesto zamenika predsednika opštine reizabran Dejan Jančić, dok je predstavnik „Regionalne deponije“ doo izneo dopune tromesečnog izveštaja, te srednjoročni i dugoročni plan poslovne strategije i razvoja tog društva. Odbornici su, takođe, nakon izlaganja načelnice za budžet i finansije usvojili završni račun budžeta opštine za 2021. godinu.

Kako je obrazložila načelnica za budžet i finansije, izrada rebalansa budžeta inicirana je potrebom  da se u plan kapitalnih projekata za period od 2022. do 2024. godine isplaniraju izmešu ostalog sredstva za izvršenje pravosnažnih presuda za trošak prevoza zaposlenih u obrazovnim ustanovama i realizaciju projekta izgradnje sportske hale, za šta je predednik opštine rekao da „će izgradnja hale sigurno biti najvažnija i najveća investicija u zadnjih nekoliko godina“.

Odbornici su takođe usvojili redovan godišnji finansijski izveštaj  Javnog komunalnog preduzeća „7. oktobar“ i odluku o donošenju plana detaljne regulacije autobuske stanice u Novom Kneževcu.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad