Yunet
 

Društvo

Dodeljeno 43 ugovora za kotlove u Novom Kneževcu

TV Cink • Radovan Nježić • 11. jul 2022. • 14:03 •

Dodeljeno 43 ugovora za kotlove u Novom Kneževcu

Ukupno četrdesettroje građana naše opštine dobiće finansijska sredstva za zamenu kotlova na gas, struju ili pelet, u zavisnosti od toga za koju vrstu goriva su se opredelili. Predsednik opštine Novi Kneževac Radovan Uverić uručio je građanima ugovore za zamenu kotlova u  sklopu projekta smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u 2022. godini u sali bibilioteke „Branislav Nušić“. Kako je istakao ovom prilikom, cilj ovog projekta jeste smanjenje emtiovanja štetnih gasova u atmosferi.

Koliki je značaj ovog projekta najbolje su mogli da ocene sami građani. Mnogi od njih su na ovaj način rešili dugoročno pitanje grejne sezone, koji pored ekološkog značaja, je i veoma ekonomično.

Do sada je na teritoriji čitave opštine Novi Kneževac postavljena gasna mreža, koja čeka povezivanje naseljenih mesta na glavnu gasnu mrežu. Na ovaj način omogućuje se mnogim seoskim domaćinstvima lakše grejanje i drugi niz pogodnosti koje donosi gas, kao i povećanje mogućnosti dolaska potencijalnog investitora, zaključio je Uverić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena