Yunet
 

Društvo

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u Novom Kneževcu

TV Cink • Radovan Nježić • 13. jul 2022. • 12:23 •

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u Novom Kneževcu

Centar Ministarstva odbrane Kikinda organizovao je promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka na obali reke Tise u Novom Kneževcu. Kako se u isto vreme održavala manifestacija takmičenja u kuvanju riblje čorbe, brojni meštani našeg mesta i njihovi gosti imali su prilike da sa pripadnicima Ministarstva odbrane i vojske Srbije porazgovaraju o dobrovoljnom služenju vojnog roka. Potpukovnik Dušan Jovanić iz Centra Ministarstva odbrane Kikinda objasnio je koji su to neophodni uslovi za dobrovoljno služenje vojnog roka.

Kako je od 2011. godine Narodna skupština suspendovala odluku o obaveznom služenju vojnog roka, prešlo se na dobrovoljno služenje vojnog roka. Ono što je novina od ove godine jeste finansijska nadoknada koja će biti isplaćivana vojnicima  na dobrovoljnom služenju, istakao je potpukovnik Jovanić.

Pored dobrovoljnog služenja vojnog roka, postoji i kurs za rezervne oficire koji obuhvata kandidate do trideset godina starosti koji su završili fakultet. Oni takođe imaju mogućnost da na kraju svoje obuke postanu profesionalni vojnici odnosno oficiri, zaključio je potpukovnik Jovanić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena