Yunet
 

Društvo

Oko 2000 ilegalnih migranata pretnja po bezbednost građana opštine Kanjiža

TV Cink • Radovan Nježić • 22. jul 2022. • 13:32 •

Oko 2000 ilegalnih migranata pretnja po bezbednost građana opštine Kanjiža

Radna grupa za praćenje migrantske krize u kojoj se nalaze predstavnici lokalne samouprave opštine Kanjiža, sastali su se u zgradi opštine Kanjiža kako bi razmotrili i pokušali da pronađu rešenja na bezbednosne izazove pred kojima se nalaze građani ove opštine. Prema tvrdnji Roberta Lacka, komandanta Kriznog štaba i predsednika Skupštine opštine Kanjiža, oko dve hiljade migranata trenutno boravi na teritoriji opštine Kanjiža, i to u Horgošu i Martonošu. Ono što posebno zabrinjava građane i predstavnike lokalne vlasti jeste to da je dobar deo migranata navodno naoružan, što povećava rizik od incidenata, naglasio je Lacko.

Kako je istakao Lacko, sve češći su i napadi na privatnu imovinu građana, kao i krađe, razbojništva, droga i prostitucija, što dodatno otežava celokupnu situaciju.

Većina migranata se trenutno nalazi po šumama u okolini Martonoša i Horgoša do graničnog pojasa sa Mađarskom, gde zbog uslova u kojima se nalaze, postoji mogućnost od izazivanja požara, i opšte opasnosti za sve. Ono što je neophodno u ovom trenutnku jeste pomoć viših organa vlasti, kako bi se svi bezbednosni izazovi neutralisali, zaključio je Lacko.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena