Yunet
 

Društvo

Otvoren Eko park na obnovljenom igralištu u Kanjiži

TV Cink • Redakcija TV Cink • 12. avgust 2022. • 13:35 •

Otvoren Eko park na obnovljenom igralištu u Kanjiži

Staro igralište u Mostarskoj ulici u Kanjiži pretvoreno je u Eko park, zahvaljujući programu „Zajednici zajedno“ Naftne industrije Srbije i opštini Kanjiža. Idejni tvorac i nosilac projekta bila je civilna organizacija “Landart” iz Kanjiže. Kako su objasnili, projekat su osmislili osluškujući potrebe i želje meštana ovog kraja, pa je tako igralište prilagođeno najmlađima i njihovim roditeljima, dok je drugi deo predviđen za druženje omladine i održavanje raznih aktivnosti na otvorenom.

Pored mesta za igru i druženje, meštani su ovim projektom dobili moderan ekološki park sa obnovljenom vegetacijom, koji u svom sastavu ima solarnu rasvetu, LED osvetljenje, pametnu klupu i mobilijar napravljen od ekološki prihvatljivih materijala. Predsednik opštine Kanjiža istakao je da ova opština od 2009. godine učestvuje u konkursima koje raspisuje kompanija NIS.

Preuređenje igrališta u Kanjiži jedan je od ukupno 29 projekata u 12 opština i gradova u Srbiji koje finansira kompanija NIS putem programa „Zajednici zajedno“. Za ovaj projekat kompanija NIS donirala je 5 miliona dinara, a dodatnih 10 miliona obezbedila je opština Kanjiža.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena