Yunet
 

Društvo

Dan srpskog jedinstva obeležen u Senti

TV Cink • Radovan Nježić • 16. septembar 2022. • 13:36 •

Dan srpskog jedinstva obeležen u Senti

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen je u prostorija Srpskog kulturnog centra “Stevan Sremac“ u Senti. Senćanska publika imala je priliku da čuje predavanje profesora istorije i upravnika udruženja „Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920“ Senta Nenada Škrbića, koji se ovom prilikom osvrnuo na događaje iz 1918. godine i istakao da je cilj ovakvih predavanja i okupljanja u edukaciji mladih naraštaja.

Pored predavanja profesora Škrbića, u kulturno-umetničkom delu programa učestvovala je i pevačka grupa „Đeram“ koja je otpevala nekoliko izvorno-tradicionalih srpskih pesama. Kako je istakao upravnik SKC „Stevan Sremac“ Miroslav Basarić Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave kao praznik ima posebnu vrednost, sa posebnim osvrtom na jedinstvo jer je to ono što nam je potrebno u ovim vremenima.

Kako je najavio Basarić, od jedanaestog oktobra pa narednih pet dana održaće se pet amaterskih predstava u okviru festivala „Pozoršni dana Jovana Đorđevića“ , kao i „Dani Stevana Sremca“ u mesecu novembru, koje organizuje SKC.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad