Yunet
 

Društvo

Nekadašnji i sadašnji Filićani zajedno proslavili crkvenu slavu

TV Cink • Redakcija TV Cink • 26. septembar 2022. • 14:35 •

Nekadašnji i sadašnji Filićani zajedno proslavili crkvenu slavu

Poslednje nedelje u septembru meštani naselja Filić obeležavaju crkvenu slavu svetog arhangela Mihaila, kada se tradicionalno pored svečane mise, u dvorištu spomen kuće Rice održava buč, te nastupi folklornih i pevačkih grupa. Već deset godina se u ovom malom mestu tim povodom održava manifestacija „Susret nekadašnjih i sadašnjih žitelja naselja Filić“, što je lepa prilika da se oni koji potiču iz ovoog mesta vrate u zavičaj, te suretnu sa rodbinom i prijateljima.

Na ovogodišnjoj proslavi titulu počasnog člana zajednice Filić ovom prilikom dodeljena je svešteniku Jožefu Bogdanu, koji je bio veoma dirnut ovim gestom.

Na jedanaestim susretima nekadašnjih i sadašnjih žitelja naselja Filić nastupile su folklorne grupe iz Banatskog Aranđelova i Ostojićeva, pevačka grupa iz Novog Kneževca, muzičke nastupe imali su citraši, a veselje se nastavilo uz tamburaše. U spomen kući Rice ovim povodom postavljena je i izložba koja svedoći o krštenjima na otvorenom održanih na ovom mestu u proteklih dvadeset godina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena