Yunet
 

Društvo

Novi Kneževac spreman za predstojeći popis

TV Cink • Radovan Nježić • 28. septembar 2022. • 14:28 •

Novi Kneževac spreman za predstojeći popis

Popisivači sa teritorije opštine Novi Kneževac će na predstojećem popisu koji će sprovoditi Republički zavod za statistiku od subote 1. oktobra i koji će trajati do 31. oktobra tekuće godine prikupljati informacije o stanovništvu, domaćinstvima i stanovima. Prema rečima načelnice Opštinske uprave i predsednice Popisne komisije Marije Matejin, ukupno sedamnaest odgovornih lica će vršiti popis na teritoriji naše opštine, i to deset lica za Novi Kneževac i sedam lica za naseljena mesta.

Predstojeći popis se ove godine prvi put vrši elektronskim putem. Kako je istakla predsednica Popisne komisje popisivači će koristiti laptopove u cilju prikupljanja relevantnih informacija, te se građani mole da imaju strpljenja.

Kako je naglasila naša sagovornica, poslednji popis iz 2011. godine je na teritoriji naše opštine evidentirao 11 269 stanovnika, 4279 domaćinstava i 5288 nastanjenih stanova, i sigurno će se podaci koji budu prikupljeni tokom ovog popisa razlikovati od prethodnog. Stoga  je veoma bitno da se predstojeći popis valjano sprovede, kako bi imali realnu sliku stastističkih podataka o stanovništvu i domaćinstvima na teritoriji novokneževačke opštine.

Prema Zakonu o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova za 2022. godine ukoliko građani ne budu hteli da daju podatke koji su prema ovom zakonu obavezni da daju i učestvuju u samom popisu, predviđena je kazna u prekršajnom postupku od dvadeset do pedeset hiljada dinara, zaključila je naša sagovornica. Popis 2022. finasiran je od strane Evropske Unije i Vlade republike Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena