Yunet
 

Društvo

Škole i vrtići obeležavaju Dečiju nedelju

TV Cink • Redakcija TV Cink • 6. oktobar 2022. • 13:43 •

Škole i vrtići obeležavaju Dečiju nedelju

U toku je Dečija nedelja koja se ove godine obeležava pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba?“ U vaspitnim i obrazovnim ustanovama u opštini Novi Knževac tokom čitave nedelje organizuju se zabavne i edukativne aktivnosti za najmlađe. Osnovci u Banatskom Aranđelovu su ovim povodom, između ostalog, jedan dan posvetili izradi i ukrašavanju šešira.

U predškolskoj ustanovi „Srećno dete“ u Novom Kneževcu mališani takođe imaju zabavnu nedelju. Zajedno sa svojim vaspitačicama učestvuju u nizu aktivnosti, pa tako između ostalog, imaju dan posvećen stvaralaštvu, sportu i muzički dan.

Mališani iz zabavišta i učenici osnovne škole u petak će imati zajednički maskenbal, što je prema rečima naših sagovornica događaj kojem se deca unapred raduju i za koji danima pripremaju kostime. Oni će u svojim pažljivo izrađenim kostimima prodefilovati po centru Novog Kneževca. Dečja nedelja se na našim prostorima obeležava od 1934. godine sa ciljem poboljšanja položaja deteta, čime se bave institucije, ustanove i udruženja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena