Yunet
 

Društvo

Milion dinara NVO sektoru

TV Cink • Radovan Nježić • 21. oktobar 2022. • 12:19 •

Milion dinara NVO sektoru

Konkurs za dodelu sredstava Nevladinim organizacijama u 2022-oj godini završen je potpisivanjem ugovora između predstavnika lokalne samouprave i NVO udruženja. Desetak udruženja dobilo je novčana sredstva po konkursu, a celokupna suma dodeljenih sredstava iznosi milion dinara. Prema rečima predsednika opštine dr Radovana Uverića ovo je drugi put ove godine da se sredstva dodeljuju NVO sektoru.

Prema rečima predsednika opštine Dobrovoljno vatrogasno društvo, kao jedno od važnijih  predstavnika civilnog sektora, se dobrim delom finansira iz budžeta lokalne samouprave preko koknkursa za NVO sektor. Kako je u razgovoru rekao predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog udruženja Novi Kneževac, Duško Marinković, udruženje je učestvovalo pored opštinskog konkursa na još tri konkursa za dodelu finansijskih sredstava, kako bi se na taj način omogućio neomatan rad i razvoj.

Broj NVO ogranizacija, kulturnih društava i sportskih udruženja se na teritorije opštine Novi Kneževac povećava iz godine u godinu, što će svakako u budućnosti dovesti do povećanja izdvajanja finansijskih sredstava za ove oblasti, zaključio je predsednik Uverić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena