Yunet
 

Društvo

Održan Svetosavski koncert u Novom Kneževcu

TV Cink • Radovan Nježić • 30. januar 2023. • 13:36 •

Održan Svetosavski koncert u Novom Kneževcu

U hramu Svetog Arhangela Mihaila u Novom Kneževcu je povodom obeleževanja dana Svetog Save održan svečani svetosavski koncert. Novokneževčani su imali prilike da čuju ženski hor „Lira“ i učenike gimanzije i srednje škole „Dositej Obradović“ koji su izveli prigodne muzičke numere. Dirigentkinja hora Aleksandra Neckov rekla je u razgovoru da je ovo  izuzetna čast za hor tako i za nju lično, što su nastupili na ovom koncertu.

Đaci gimnazije i srednje škole „Dositej Obradović“ su zajedno sa svojim profesorima  Suzanom Karaicom i Ivanom Bičkei pripremili svoj deo programa. On se sastojao iz izvođenja muzičkih numera duhovnog i rodoljubivog opusa, kao i kratkih tekstova koji su istakli značaj Svetog Save za srpsku crkvu, državu i narod. Profesor muzičkog Ivan Bičkei  istakao je ovom prilikom da mu je izuzetno zadvoljstvo što je sa svojim đacima uspeo da realizuje ovakav jedan program.

Organizator koncerta bila je Srpska pravoslavna crkve opština Novi Kneževac na čelu sa sveštenikom jerejom Goranom Karaicom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena