Yunet
 

Hronika

Vatrogasci, DVD, policija, poljočuvarska služba, JKP “7. oktobar” i firma “Login Eko” uspešno sanirali požar

TV Cink • Redakcija TV Cink • 9. avgust 2022. • 14:05 •

Vatrogasci, DVD, policija, poljočuvarska služba, JKP “7. oktobar” i firma “Login Eko” uspešno sanirali požar

Požar koji je juče zahvatio veću površinu žbunja i niskog rastinja na potezu od Selovog salaša, do Aleve i Vašarske ulice, a koji se potom širio do bunara za vodosnabdevanje uspešno je saniran. Telefonsku prijavu o požaru primio je poljočuvar Sreten Radosavčević, koji je nakon odlaska na lice mesta požar prijavio nadležnoj vatrogasnoj službi. Prema njegovim rečima, požarom je bilo zahvaćeno područje od oko 78 hektara, od toga je izgorelo 20 hektara niskog rastinja, trave i žbunja. Usled jakog vetra požar se širio.

Postojala je opasnost da će požar zahvatiti postrojenje za snabdevanje pijaćom vodom tzv. bunar, što bi prema rečima zamenika predsednika opštine Dejana Jančića, koji se nalazio na licu mesta, bilo pogubno po sve meštane.

Prema njegovim rečima, na terenu su ekipe i mehanizacija vatrogasaca, Dobrovoljnog vatrogasnog društva, policije, poljočuvarske službe, Javnog komunalnog preduzeća “7. oktobar” i firme “Login Eko” i zahvaljujući njihovoj reakciji požar je na tom delu lokalizovan, te nema opasnosti od nestanka vode.

Ekipa televizije CINK kamerom je zabeležila akciju lokalizovanja požara kod bunara za vodosnabdevanje. Požar je prema rečima sagovornika saniran, a vatrogasne ekipe zadržale su se na terenu kako bi sprečile ponovno dalje širenje. Uzrok požara, prema rečima sagovornika, za sada je nepoznat.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI KNEŽEVAC Vreme
Fejsbuk

Budi human - Helena